Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Національна поліція України розпочала свою роботу

09 Листопада 2015 • 08:30

Кіл-сть переглядів: 2 913

1Вже призначені на посади працівники чергових частин поліції і слідчі, які виконують свої обов’язки у повному обсязі. У складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві повноцінно функціонують понад 700 відділів і відділень поліції.

 

З метою неухильного виконання вимог Закону України «Про Національну поліцію», який набув чинності 7 листопада 2015 року, Міністерством внутрішніх справ та керівництвом Національної поліції вжито низку необхідних заходів.

 

Забезпечено утворення та реєстрацію як юридичних осіб публічного права Головних управлінь Національної поліції в регіонах та підрозділів поліції охорони, а також затверджено штат апарату Національної поліції, який передбачає перелік територіальних органів поліції держави та містить штатний розпис кожного підрозділу.

 

Зокрема, у складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві відповідно до повноважень, визначених Законом, повноцінно функціонують 217 відділів поліції та 489 відділень поліції.

 

На виконання вимог Закону України «Про Національну поліцію» та Кримінального процесуального кодексу України щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування злочинів, у кожному органі поліції вже призначено на посади слідчих, які у повному обсязі виконують покладені на них обов’язки.

 

Крім того, для забезпечення приймання та реєстрації заяв про вчинення злочинів та організації відповідного реагування призначено працівників чергових частин територіальних органів поліції.

 

Своєю постановою від 28 жовтня цього року № 877 “Про затвердження Положення про Національну поліцію” Кабінет Міністрів України затвердив Положення про Нацполіцію.

 

У відповідності з пунктом 18 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про Національну поліцію” до 31 грудня 2016 року поліцейські можуть використовувати атрибути міліції, зокрема – посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції і Міністерства внутрішніх справ України.

 

Також відповідно до Прикінцевих та перехідних положень цього Закону, поліцейським дозволяється носіння та використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Версія для друку