Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пільгові кредити на утеплення для учасників АТО в області

09 Листопада 2015 • 10:12

Кіл-сть переглядів: 1 461

У Житомирській області учасники АТО мають можливість при оформленні кредиту на негазовий котел або енергоефективні матеріали отримати компенсацію не лише з державного бюджету, але і з обласного.

 

Відповідно до обласної Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки учасники АТО в області можуть оформити кредит на впровадження енергозберігаючих заходів та отримати компенсацію частини тіла кредиту у розмірі 10 % з обласного бюджету.

 

Разом з тим, держава компенсує 20% на придбання негазових котлів та 30 % на матеріали для утеплення житла по Державній цільовій економічній програмі енергоефективності.

 

Тобто учасники АТО загалом можуть отримати відшкодування частини кредиту у розмірі 30 % на придбання котла або ж 40 % на енергоефективне обладнання та матеріали.

 

Крім того, відшкодування для осіб, які отримують субсидію на житлово-комунальні послуги, сягає 70 % з державного бюджету. Якщо учасник АТО є субсидіантом, то компенсація для нього складатиме 80 % (70 % з державного бюджету та 10 % з обласного).

 

Наприклад:

На придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу та електроенергії) учасник АТО має бажання оформити кредит на один рік у сумі 10 000,00 грн зі сплатою 30% річних за користування кредитом.

 

1

 

За детальною інформацією звертайтесь до будь-яких відділень банків – учасників Програм (Ощадбанк, Укрексімбанк та Укргазбанк).

Версія для друку