Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Ми маємо знати відповідь уже зараз

16 Листопада 2015 • 08:13

Кіл-сть переглядів: 554

В інтерв’ю українським телеканалам Президент України Петро Порошенко повідомив, що наступного тижня чекає звіту правоохоронних органів щодо розслідування справ проти Майдану.

Він зазначив, що йдеться про побиття студентів, знущання над журналістами і громадськими активістами на Банковій, організацію штурму Майдану, події в Маріїнському парку і головне – вбивства  активістів.

«Звіт, який давався і дається зараз про сотні притягнутих до відповідальності, мене не задовольняє… Я вимагаю, щоб правоохоронні органи, починаючи з понеділка, прозвітували саме у такій формі – хто бив студентів 30 жовтня? Прізвища. Хто знущався над журналістами, бив громадських активістів 1 грудня на Банковій? Хто організовував штурм і давав наказ штурмувати Майдан 15 грудня? І головне – хто несе відповідальність за вбивства?”, – відзначив Глава держави.

Гарант Конституції незадоволений тим, що суди у справі щодо подій на Майдані тривають надто довго: «Якщо треба політичне рішення: проголосували у Верховній Раді, Президент підписав – усе. Але ми ж хочемо суду. Скільки йшли суди у Хорватії? 11 років. Скільки йшли суди в інших країнах, включаючи Міжнародний трибунал у Гаазі? Але я не буду чекати ані 11, ані багато років. Ми маємо знати відповідь уже зараз».

Версія для друку