Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Децентралізація – головний антикорупційний проект України

17 Листопада 2015 • 07:55

Кіл-сть переглядів: 899

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час виступу на Міжнародній антикорупційній конференції «Запобігаємо. Боремося. Діємо» наголосив на тому, що головним антикорупційним проектом країни є децентралізація. І сьогодні Мінрегіон працює у трьох основних напрямках боротьби з корупцією: переформатування Державного фонду регіонального розвитку і децентралізація у сферах будівництва та земельних відносин.

«З корупцією треба боротися попроектно, знищуючи її галузь за галуззю, сфера за сферою. Інакше це не реальна боротьба, а просто декларації», – зазначив він.

Мінрегіон системно опікується питанням запобігання корупційним ризикам –  ухваливши у цьому році Закон «Про засади державної регіональної політики», яким визначено систему органів, що беруть участь у реалізації державної регіональної політики, стратегічних і планових документів та фінансових інструментів.

«Цей Закон та подальші підзаконні акти Уряду розроблялися з урахуванням кращого європейського досвіду стосовно фінансування програм та проектів регіонального розвитку. І цей досвід фактично втілено в розроблених процедурах підготовки, оцінки та відбору проектів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР)», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Також зазначив, що вся інформація ДФРР про проекти, їх проходження, відбір, фінансування та терміни реалізації розміщені на відкритій он-лайн платформі (http://dfrr.minregion.gov.ua), де кожен може дізнатись повну інформацію про роботу фонду.

Сьогодні вже 785 проектів, а на них виділено 2,9 млрд. грн., фінансується із Державного фонду регіонального розвитку

Версія для друку