Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майже 24 млн. грн допомоги виплачено сім’ям загиблих активістів Майдану

19 Листопада 2015 • 07:26

Кіл-сть переглядів: 558

На засідання Уряду Міністр соціальної політики України Павло Розенко доповів, що держава здійснила виплати у розмірі 243,6 тис. гривень (кожній сім’ї) членам сімей загиблих людей, чия смерть пов’язана з участю у масових акціях громадянського протесту під час Революції Гідності.

“121,8 тис. грн. розмір виплати склав у минулому році, і 121,8 тис. грн. виплат здійснено у цьому році. Станом на сьогодні в список осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадянського протесту, були включені 107 осіб”, – сказав він.

Сім’ям вісьми осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадську мужність, патріотизм, виявлені під час Революції Гідності, але які загинули вже після подій на Майдані, буде виплачено допомогу у розмірі майже 260 тис. грн. (121,8 тис. грн. + 137,4 тис. грн.), тобто у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму у 2014 і 2015 роках.

Міністр повідомив, що здійснені соціальні виплати людям, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, у розмірі 60 тис. гривень на кожного.

“Щодо виплат одноразової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження. На сьогодні за пропозицією МОЗ в список включено 122 людини, і всі необхідні виплати, це близько 60 тис. грн. на кожного, цим особам вже виплачені”, – сказав Павло Розенко.

Крім того, зараз формується список людей, які отримали на Майдані тілесні ушкодження середньої тяжкості.

“Нещодавно ми прийняли рішення про те, щоб здійснити виплати також людям, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Прохання дати відповідні доручення якомога швидше сформувати список цих людей, і на підставі цього списку з резервного фонду виділити кошти і здійснити ці виплати”, – сказав Міністр.

Версія для друку