Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Добровольці АТО і волонтери отримали право на одноразову грошову допомогу

24 Листопада 2015 • 07:29

Кіл-сть переглядів: 675

Президент України Петро Порошенко підписав закон про надання одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції – добровольцям і волонтерам, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних через безпосередню участь в АТО.

Відповідно до закону, безпосереднім учасникам АТО з числа добровольців і волонтерів, які стали інвалідами при безпосередній участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи в районах АТО в період її проведення, надається право на отримання одноразової грошової допомоги, а саме: 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності І групи; 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності II групи; 150-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності III групи.

У разі смерті зазначених вище осіб, документом передбачається надання членам їх сімей права на отримання одноразової грошової допомоги: 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

Законом встановлюється, що зазначені вище положення поширюються на осіб, які визнані інвалідами до набрання чинності даного закону, а також на членів сімей осіб, загиблих (померлих) до набрання чинності цього закону.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону, зазначені вище положення поширюються на осіб, які визнані інвалідами, членів сімей осіб, які загинули (померли) до набрання чинності цим Законом.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Версія для друку