Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Дмитренко: Житомирщина залучатиме досвід провідних європейський країн

01 Грудня 2015 • 11:47

Кіл-сть переглядів: 997

Сьогодні, 1 грудня, за круглим  столом було обговорено презентацію проекту Програми Розвитку ООН «Верховенство закону та правосуддя для громад у потерпілих від конфлікту районах України».

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, старший радник із питань верховенства права, правосуддя та громадської безпеки Програми розвитку ООН «Верховенство закону та правосуддя для громад у потерпілих від конфлікту районах України» Чарльз Б. Філпотт, аналітик з питань прав людини та верховенства права Програми розвитку ООН «Верховенство закону та правосуддя для громад у потерпілих від конфлікту районах України»  Василь Чорний, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники правоохоронних органів, громадськості, голови районних рад.

На сучасному етапі питання взаємодії громад з правоохоронними органами у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, правопорядку, захисту прав і свобод громадян має актуальне значення.

У вітальному слові Геннадій Дмитренко подякував за допомогу, яку Програма розвитку ООН надає Україні, зокрема у сфері реформування сектору цивільної безпеки, особливо у такий непростий для нашої країни час. Також наголосив на тому, що зважаючи на ті виклики, які на сьогодні існують у сфері цивільного захисту та безпеки наших громадян, Житомирщині конче необхідний досвід провідних європейський країн, які змогли побудувати ефективну систему безпеки, що гарантуватиме всім її учасникам верховенство права та зміцнить довіру громадськості до правоохоронних структур області.

 «У свою чергу зазначимо, що облдержадміністрація докладає значних зусиль у сфері забезпечення цивільної безпеки та захисту прав громадян, зокрема створено окремий структурний підрозділ – департамент цивільного захисту населення, основним завданням якого є забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території області. Водночас, в області утворено координаційну групу Антитерористичного центру при управлінні Служби безпеки України області. Як бачите у напрямі забезпечення правопорядку, протидії та профілактики злочинності у нас багато спільних завдань, і я маю надію, що з Вашою допомогою нам вдасться створити сучасну та  ефективну систему цивільної безпеки на Житомирщині», – сказав перший заступник голови.

Чарльз Б. Філпотт зазначив, що для втілення проекту вже вибрано два регіони (Луганська та Донецька області) та ще планується додати три регіони. Метою Програми є донесення до громад питання особистої та громадської безпеки і створення бази для розвитку суспільства.

Наталя Рибак запевнила, що Житомирщина має всі передумови для того, щоб ця Програма розпочала свою діяльність саме в нашому регіоні.

Довідково:
Загалом, в області у галузі законності, правопорядку, прав людини та безпеки життєдіяльності реалізуються 6 комплексних регіональних програм, а саме:
– Комплексна програма забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки;
– Програма профілактики злочинності у Житомирській області на 2011-2015 роки;
– Комплексна Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки по Житомирській області на 2013-2015 роки;
– Обласна Програма щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки»;
– Програма щодо протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в області на 2013-2015 роки;
– Програма матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

Версія для друку