Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівник області відвідав психоневрологічний інтернат. ФОТО

03 Грудня 2015 • 16:57

Кіл-сть переглядів: 832

Сьогодні, 3 грудня голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський разом з директором департаменту праці та соціального захисту населення Галиною Корінною відвідали Довбиський психоневрологічний інтернат.

 

«У даний час в інтернаті проживає 326 підопічних, з психоневрологічними захворюваннями, які за станом здоров’я  потребують постійного стороннього догляду, побутового обслуговування, кваліфікованого медичного обслуговування та реабілітаційних послуг. Підопічні проживають у восьми житлових корпусах»,- розповідає директорВіктор Карпінський.

 

Сергій Машковський оглянув оглянув територію інтернату, поспілкувався з колективом та подякувавши всім за роботу.

 

«Я вдячний Віктору Станіславовичу та всім працівникам психоневрологічного інтернату за ваші «великі серця». Ви,  щоденно зустрічаючись з чужою бідою, болем, стражданням даруєте людям тепло своєї душі, впевненість у завтрашньому дні. Ви робите так, щоб слабкі і хворі могли відчувати себе захищеними, приносите в їх життя   ноти надії. Дякую вам  за ваш внесок  у справу добра і милосердя», – зазначив керівник області.

 

Всього в психоневрологічному інтернаті  зайнято 148 працівників.

 

Для поліпшення фізичного і морально-психологічного стану підопічних використовуються прийоми працетерапії: підопічні виготовляють віники,  прибирають територію, працюють допоміжними робітниками на підсобному господарстві. На території інтернату є капличка,сучасний стоматологічний кабінет, власна хлібопекарня.

 

 

Версія для друку