Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вітання Голови Житомирської ОДА Сергія Машковського з нагоди Дня місцевого самоврядування

07 Грудня 2015 • 09:37

Кіл-сть переглядів: 706

Шановні депутати, працівники органів місцевого самоврядування!

 

В Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування – це професійне свято народних обранців:  депутатів  та сільських, селищних, міських голів, голів районних, обласних рад та Верховної Ради України.

 

Накопичений український досвід переконливо доводить, що структура державної влади може бути ефективною і стійкою лише тоді, коли її підкріплює і підтримує життєздатна система місцевого самоврядування. Адже саме від якості нашої з вами роботи залежить рівень життя людей та ставлення жителів до влади в цілому.

 

Нещодавно в Україні відбулися вибори до місцевих рад. На сьогодні в Житомирській області  є 617 місцевих рад, де  працює 8711 депутатів. В тому числі створено 9 об’єднаних територіальних громад, де уперше обрано голів, які стали в авангарді децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

 

Зараз пріоритетним напрямком розвитку нашого регіону, як і країни  повинні стати підготовка та проведення широкомасштабної реформи місцевого самоврядування,  результатом якої повинні стати самодостатні і заможні територіальні громади,  в яких громадяни демократично і свідомо вирішують питання місцевого значення, мають дієві інструменти контролю над владою, а найголовніше – отримують якісні й сучасні послуги.

 

Впевнений, що місцеве самоврядування в тісній взаємодії з державними органами влади і надалі буде зміцнювати свої позиції, підвищувати свій авторитет.

 

Бажаю депутатам, головам обласної та районних рад, міським, селищним, сільським головам невичерпної енергії у втіленні намічених планів, щастя і благополуччя – всім жителям Житомирщини! 

Версія для друку