Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Децентралізація – єдиний спосіб для України бути успішною

09 Грудня 2015 • 14:19

Кіл-сть переглядів: 873

Децентралізація – єдиний спосіб для України відбутися як спроможна, незалежна держава. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час публічного звіту щодо виконання Програми діяльності Уряду.

 

Він нагадав, що 159 громад вже об’єдналися та на виборах 25 жовтня обрали своїх депутатів і голів місцевих рад. Вони вже почали роботу і показують гарний приклад того, як успішне проведення реформи децентралізації дозволяє громадам організовувати своє життя.

 

«Ми розпочали глобальний процес реформування країни, і зупинятися вже не можна. Маховик запущений, і у 2016 році реформа децентралізації набере ще більших обертів. Жодна країна світу не робила настільки глобальних реформ у такий стислий проміжок часу. Тому українцям є чим пишатися», – заявив Геннадій Зубко.

 

«2015 рік став безповоротною точкою у проведені реформи децентралізації. У 2016 році ми повинні поставити стратегічну крапку в цій реформі і змінити близько 500 законів, які чітко розподілять повноваження між органами влади на всіх рівнях», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

 

«Реформа децентралізації об’єднала українців та світову спільноту. Головне – ми заручилися підтримкою простих громадян, адже 60% населення країни вірять у позитивні результати реформи і підтримують її проведення. Разом з нами Євросоюз і США, які тримають Росію на санкціях, даючи нам час для проведення реформ. Нас підтримують міжнародні фінансові установи та донорські організації, центральні та місцеві органи влади, депутати Верховної Ради та місцеві еліти», – підкреслив Геннадій Зубко.

 

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що наступного року Мінрегіон продовжить впроваджувати реформи, адже шляху назад вже нема.

Версія для друку