Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Взаємодія між владою та громадянським суспільством стає ближчою

16 Грудня 2015 • 09:13

Кіл-сть переглядів: 610

Минулого тижня у с. Мощун Київської області пройшов семінар «Шляхи налагодження взаємодії органів влади та організацій громадянського суспільства на місцевому рівні», у якому взяли участь представники всіх областей України.

 

На заході обговорювали ті зміни, які планується ввести найближчим часом заради розвитку громадянського суспільства, його співпраці з владою.

 

Відтак, через кілька тижнів очікується підписання Указу Президента України, яким буде затверджено Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

 

Розробка проекту Стратегії здійснювалася за ініціативи Адміністрації Президента України, підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні із залученням громадських експертів.

 

Враховуючи сучасний стан та перспективи розвитку громадянського суспільства в Україні, проект Стратегії визначає основні проблеми розвитку громадянського суспільства в Україні, мету та принципи державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, її стратегічні напрями, завдання та очікувані результати, а також порядок моніторингу та оцінки реалізації Стратегії.

 

Основними напрямами реалізації Стратегії визначено:

  • створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства;
  • забезпечення ефективних процедур громадянського представництва у формуванні та реалізації державної політики і вирішенні питань місцевого значення;
  • стимулювання участі організацій громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку України;
  • створення сприятливих умов для між секторальної співпраці.

Також інститути громадянського суспільства планується активно залучати до відзначення всіх пам’ятних дат. 

Версія для друку