Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області розглянули питання протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

16 Грудня 2015 • 15:18

Кіл-сть переглядів: 709

16 грудня в Житомирському інституті медсестринства відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, яке провів в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лучків.

 

Усі присутні ознайомилися з інформацією про стан захворюваності на туберкульоз та виконання протитуберкульозних заходів у поточному році.

 

За цей рік в області проведена значна робота з профілактики, діагностики та лікування туберкульозу.

 

На сьогоднішній день проведено майже 482,0 тис. флюороографій, що становить 75,8%  від запланованого.

 

Станом на 1 грудня 2015 року виконано план флюорографічних обстежень у Любарському, Народицькому та Овруцькому районах.  Туберкулінодіагностикою в області охоплено 81,3 тисяч дітей віком від  4 до 14 років, що становить всього 56,0% відповідного населення.  У 2015 році в області народилось понад 14,0 тисяч дітей, щеплено вакциною БЦЖ 5,8 тисяч, що становить лише  41,5%. Для забезпечення імунітету серед дитячого населення необхідно вакцинувати 95% новонароджених.

 

Головноий лікар Житомирського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський зазначив, що в області виявлено 8108 ВІЛ-позитивних осіб (за результатами тесту на ВІЛ), із них було взято на облік 5057 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, у 1581 – діагноз СНІД. Від СНІДу в області померла 761 особа, 987 ВІЛ-інфікованих є також носіями ВІЛ-асоційованого туберкульозу, 268 людей, які живуть з ВІЛ, перебувають у місцях позбавлення волі. На Житомирщині з діагнозом ВІЛ проживає 55 дітей. Найбільше ВІЛ-інфікованих проживає у Новограді-Волинському, Коростишівському та Брусилівському районах , а також  у Житомирі, Бердичеві та  Коростені.

 

Рішенням обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу затверджено Стратегію забезпечення доступу представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ до профілактичних послуг та лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД на 2015-2018 роки з відповідним планом заходів з реалізації Стратегії.

 

У заході також взяв участь Радник з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики України в Житомирській області Максим Свірський, який доповів про стан соціального супроводу внутрішньо переміщених осіб та ризики, які виникли в зв’язку з агресією на Сході країни. З огляду на це, одним із напрямків роботи Радника є попередження виникнення конфліктних ситуацій.

 

«Житомирщина має багато надбань і позитивний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. В області створений надійний фундамент, який гарантує успішну реалізацію програми в майбутньому», – зазначив Максим Свірський.

 

6485312

 

84512

 

4563120

Версія для друку