Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Потіївська об’єднана територіальна громада має всі шанси стати самостійною та самодостатньою

18 Грудня 2015 • 08:49

Кіл-сть переглядів: 1 501

Потіївська сільська територіальна громада  Радомишльського району – одна із дев’ятьох на Житомирщині, яка віднедавна має новий статус «об’єднана». Жителі більше двох десятків суміжних сіл із п’яти сільських рад 25 жовтня на місцевих  виборах обрали сільським головою Володимира Майструка та раду для вирішення всіх нагальних проблем об’єднаної територіальної громади.

 

Депутати активно включилися в роботу, що засвідчило ІІ пленарне засідання першої сесії, яка відбулася 17 грудня за участі директора Офісу реформ у Житомирській області Романа Слідзевського та директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації  Олексія Шатила.

 

На сесії депутати розглянули найважливіші питання життєдіяльності територіальної громади:

  • затвердили першочергові заходи фінансування від перевиконання бюджету сільської  ради, у тому числі і на проведення Інтернету для електронного обігу документації;
  • утворили робочу групу для формування штату виконкому ради та для напрацювання бюджету ради на наступний рік;
  • затвердили  склад та керівництво постійних комісій;
  • надали погодження на передачу деяких об’єктів, капітальних споруд та доріг у комунальну власність ОТГ;
  • визначалися з подальшою перспективою функціонування місцевого лікувального закладу (Потіївського терапевтичного відділення №2 Радомишльської ЦРЛ);
  • перейменуванням вулиць, наданням погоджень та дозволів на користування земельними ділянками та надрами.

 

Найбільш бурхливо обговорювали подальшу долю лікувального закладу в селі Потіївка.

 

Також депутати відмовили на сесії підприємцям, які звернулися в сільську раду для отримання дозволу на користування надрами, зокрема, видобутку покладів титану.

 

Рішення депутатів все узгоджувати з жителями, перш ніж діяти,   підтримав директор Офісу реформ Роман Слідзевський, зауваживши, що  це є однією з основних вимог децентралізації влади.

 

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації  Олексій Шатило зауважив, що Потіївська об’єднана територіальна громада впевнено рухається до своєї самостійності і має всі шанси стати самодостатньою та спроможною.  

Версія для друку