Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина переймає європейський досвід децентралізації

21 Грудня 2015 • 10:38

Кіл-сть переглядів: 735

У Житомирі продовжують знайомитися з європейським досвідом впровадження реформи децентралізації. Сьогодні експерт із Німеччини Олівер Ерет розповів представникам громадськості та засобів масової інформації, як проходив процес децентралізації у Німеччині, до яких позитивних змін він призвів та як громада може впливати на своє життя.

 

За словами німецького експерта, основа добробуту їхньої країни полягає в тому, що вона має сильні громади з економічною потужністю, які впливають на розвиток держави. Громадяни через місцеві вибори обирають бургомістра (міського голову), ради громад, самостійно скеровують своє подальше життя.

 

«Державна влада побачила, що сильні громади – це сильна держава. Якщо громади не зможуть виконувати свої щоденні обов’язки, не будуть розвиватися, то слабкою невдовзі стане вся країна», – зазначив Олівер Ерет.

 

«Україна має прийняти рішення щодо децентралізації самостійно. Ми ж будемо відповідати тільки на ті питання, які виникають на цьому важливому шляху», – наголосив німецький експерт.

 

Нагадаємо, що Олівер Ерет 17 грудня зустрівся з представниками місцевого самоврядування та виконавчої влади Житомирщини, де також розповів про німецький досвід реформи децентралізації.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

Версія для друку