Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вирішальний крок України до безвізового режиму

21 Грудня 2015 • 11:02

Кіл-сть переглядів: 660

У п’ятницю, 18 грудня, Європейська Комісія схвалила шостий і остаточний Звіт про виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму. Документ відзначає значні успіхи, досягнуті Україною щодо відповідності критеріям візової лібералізації.

 

Президент України Петро Порошенко переконаний, що наслідком оприлюднення Європейською Комісією позитивного звіту про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму стане скасування віз для українців, і вже у наступному році громадяни України отримають право подорожувати до ЄС без віз.

 

За словами Глави держави, на другому етапі Плану з лібералізації візового режиму Україна мала виконати 54 зобов’язання. Йшлося, зокрема, про інтегроване управління кордоном, боротьбу з нелегальною міграцією, запровадження нової ідентифікаційної картки – паспорта європейського зразка, тощо.

 

Петро Порошенко зазначив, що запровадження безвізового режиму з ЄС у перспективі може сприяти розширенню кількості країн, для відвідин яких українцям не потрібно буде оформляти візу. Це може також сприяти полегшенню діалогу щодо лібералізації візового режиму з такими країнами, як Австралія, Канада, США.

 

«Безвізовий режим – це ключовий і дуже важливий етап, це історичний крок, перемога, це по-справжньому демонстрація довіри, яка є до України після Революції Гідності і після започаткування тих рішучих кроків, які демонструє Україна і Український народ», – сказав Петро Порошенко. 

Версія для друку