Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

100 планшетів для дітей Новоград-Волинського

29 Грудня 2015 • 10:46

Кіл-сть переглядів: 828

Благодійний Фонд «Міжнародна Асоціація підтримки України» завітала до міста Новоград-Волинський. В рамках проекту «100 планшетів дітям-сиротам воїнів АТО» представники фонду передали подарунки – планшети, солодощі, книжки.

 

У Новоград-Волинському районі найбільша кількість родин, які втратили рідних людей на сході України: 161 військовослужбовців загинули в зоні АТО, з них 26 воїнів безпосередньо з міста, ще понад 700 поранених. Для майже ста тисяч людей, що живуть в цьому регіоні, це дуже велика цифра. Найбільше загинуло хлопців з 30-ї  окремої механізованої бригади.

 

Також під час поїздки члени благодійного фонду відвідали Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де дбають про дітей з особливими потребами. За чотири роки існування Центру понад 200 дітей з особливими потребами мали можливість проходити реабілітацію. Також у місті планується реабілітаційний центр на 300 місць для поранених воїнів АТО, який вкрай необхідний для бійців.

 

Довідково: Діяльність благодійного Фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» почалася з медичного Майдану. Голова фонду Ольга Чуйко організувала функціонування асоціації у п’яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччини та США. Асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих “майданівців” і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини. Крім того, МАПУ постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб.

Версія для друку