Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розширена нарада щодо утримання автомобільних доріг області

30 Грудня 2015 • 10:55

Кіл-сть переглядів: 1 299

Сьогодні, 30 грудня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів розширену нараду з питань утримання автомобільних доріг області в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей. На нараді були присутні голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська, голови райдержадміністрацій (міськвиконкомів), райрад, об’єднаних територіальних громад, керівники департаментів, управлінь, служб облдержадміністрації, начальники райавтодорів.

 

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк доповів, у Житомирській області функціонує мережа автомобільних доріг загальною протяжністю 21 761,3 км.

 

На розвиток мережі доріг загального користування Житомирської області із загального фонду державного бюджету передбачені кошти в сумі
140,6 млн.грн. Ці кошти передбачено на зимове утримання доріг, на експлуатаційне утримання доріг, організацію та безпеку дорожнього руху, аварійний ямковий ремонт, обслуговування освітлення, прибирання та озеленення доріг та інженерно-технічне забезпечення та технічний нагляд.

 

Роман Крисюк зазначив, що першочерговими проблемними питанням в області являються: завершення будівництва мосту в с.Рижани, капітальний ремонт автомобільної дороги Р-49 Васьковичі – Шепетівка, проведення поточних середніх ремонтів на автомобільних дорогах по основним маршрутам: Житомир – М.Подільський; Житомир – Чернівці; Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище, Васьковичі – Шепетівка; Ставище – Брусилів – Попільня – Вчорайше.

 

Начальник служби автомобільних доріг в Житомирській області Олег Антонюк зазначив, що завдяки вжитим заходам облдержадміністрації, а саме: зверненнями до Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України, Міністра фінансів України, Міністра інфраструктури України, було погашено заборгованість із виплати заробітної плати працівникам ДП “Житомирський облавтодор” у повному обсязі.

 

Для зимового утримання доріг в області заготовлено 60,3 тис. т. піску, що становить 100%; 7,22 тис. тон технічної солі, що становить 100,3%. Техніка та навісне обладнання підготовлені на 100 %.

 

Сергій Машковський наголосив, що на даний час автомобільні дороги загального користування місцевого значення передані в управління місцевим органам влади.

 

«У Лугинському районі при надходженні в бюджет коштів від акцизного збору у сумі 1 млн 185 тис грн. на ремонт доріг виділено тільки 30 тис.грн. Беріть відповідальність на себе, приймайте відповідні програми в районах, немає коштів з держбюджету – потрібно діяти самим», – звернувся він до голів РДА та міськвиконкомів.

 

Житомирською облдержадміністрацією із обласного бюджету виділено близько 1,5 млн. грн. для закупівлі паливно-мастильних матеріалів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Версія для друку