Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Перша прес-конференція Президента України у 2016

14 Січня 2016 • 15:41

Кіл-сть переглядів: 679

На прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 14 січня, Петро Порошенко відповів на усі хвилюючі питання від представників ЗМІ.

 

Президент України назвав пріоритетом своєї діяльності у 2016 році – це забезпечення миру і повернення суверенітету Донбаса.

 

«Боротьба за повернення Криму теж залишається першим пріоритетом. Ми запропонуємо створити міжнародний механізм з деокупації півострова. Оптимальним форматом для започаткування такого механізму я розглядаю формат «Женева плюс»: за участю наших партнерів з ЄС, США, і, можливо, країн-підписантів Будапештського меморандуму. Такі надскладні завдання, як повернення Донбасу і Криму, я планую вирішувати насамперед політико-дипломатичним та міжнародно-правовим шляхом», – сказав Глава Держави під час прес-конференції.

 

Також, відповідаючи на запитання стосовно безвізового режиму із Європейським Союзом, Петро Порошенко наголосив, що у найближчі дні він передасть Верховній Раді низку законопроектів необхідних для скасування візового режиму.

 

Президент України сказав, що європейська інтеграція – це добрий стимул для боротьби з корупцією. Антикорупційна стратегія на поточний рік передбачає, нарешті, вихід Національного антикорупційного бюро на проектну потужність; повний перехід органів влади на електронні тендерні закупівлі; подальша дерегуляція та приватизація нестратегічних державних компаній і якнайшвидший запуск Національного агентства із запобігання корупції.

 

Від Верховної Ради Петро Порошенко очікує ухвалення конституційних змін щодо судової системи, від коаліції – спільної командної праці на Україну, неухильного виконання коаліційної угоди, яка була погоджена всіма фракціями, що входять до складу коаліції, а від Уряду – забезпечення економічного зростання і переходу від кредитних кисневих подушок до інвестиційної терапії, активізації реформ по усіх напрямках.

Версія для друку