Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги населення! На Житомирщину насувається циклон

16 Січня 2016 • 16:27

Кіл-сть переглядів: 1 126

У зв’язку з ускладненням погодних умов на території України, сьогодні, 16 січня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбулося позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

У нараді взяли участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський, перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко та представники усіх служб, що забезпечують стабільну роботу господарського комплексу області та безпеку громадян.

 

На засіданні комісією було розглянуто питання:

 

– готовності аварійних бригад до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики, у тому числі електричних мереж та у сфері водо-, газо- та теплопостачання;

 

– готовності та залучення снігоприбиральної техніки до розчищення від снігу автошляхів та доріг в усіх населених пунктах;

 

– стану розгортання пунктів обігріву;

 

– забезпечення теплопостачання населених пунктів в умовах понижених температур;

 

– забезпечення стабільної роботи закладів охорони здоров’я.

 

Наразі в області під керівництвом голови облдержадміністрації у цілодобовому режимі чергує оперативний штаб щодо ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

 

Забезпечено стале функціонування систем тепло-, газо-, електро- та водопостачання, а також оперативну ліквідацію аварійних ситуацій  на зазначених системах. Організовано функціонування пунктів обігріву. В усіх населених пунктах відбувається розчищення від снігу автошляхів та доріг.

 

У зв’язку з можливістю виникнення надзвичайних ситуацій, кожні 4 години здійснюється моніторинг ситуації по області.

 

До уваги населення!

 

17-18 січня 2016 року внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Півдня  очікуються сильні снігопади,  хуртовина, пориви вітру 17-22 м/с, місцями до 25 м/с.

 

З метою попередження надзвичайних ситуацій, в області працюють «гарячі лінії» оперативного штабу: (0412) 37-33-49, 37-95-44, 093-376-47-84.

 

Мешканцям Житомирщини рекомендується обмежити перебування на вулиці за умови погіршення погоди.

 

Через складні погодні умови може погіршитися ситуація на автошляхах. Водіям необхідно рухатися з мінімальною швидкістю та зважати на можливі падіння на автошляхи дерев та гілок.

 

Якщо негода застане вас в дорозі, можна зателефонувати на «гарячу лінію» облавтодору: (0412) 25-15-84.

Версія для друку