Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі зібралися організації учасників АТО з 18 областей. ФОТО

17 Січня 2016 • 12:52

Кіл-сть переглядів: 1 260

У Житомирі сьогодні, 17 січня, зібралися організації учасників АТО з 18 областей України для проведення Всеукраїнського форуму. Організатором заходу виступила обласна спілка учасників та ветеранів АТО «Схід».

 

У зібранні взяли участь голова обласної ради Анжеліка Лабунська та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

Головним питанням заходу стало створення Всеукраїнської асоціації учасників АТО на базі Житомирської організації.

 

«Перед нашими захисниками, воїнами ми всі, хто має можливість жити під мирним небом, залишаємося в неоплатному боргу. Багато гарних ініціатив ми втілили на Житомирщині, зокрема, створення єдиного центру для учасників АТО. За кількістю закуплених квартир для сімей загиблих область займає перше місце в Україні. І я переконаний, що коли ми говоримо про об’єднання, це єдиний шлях, який нам допоможе, оскільки це наша спільна країна, наша спільна війна. Усі проблеми, які виникають, мають вирішуватися спільними зусиллями і громадських організацій, і волонтерів, і влади, і просто небайдужих громадян. В ідеалі необхідна одна єдина організація і для воїнів АТО, і для ветеранів Афганістану – для усіх тих, хто боронив нашу країну. Давайте піднімати проблеми і разом шукати шляхи їх вирішення», – зазначив Ярослав Лагута.

 

Учасники форуму обговорили механізм створення Всеукраїнської асоціації та свої подальші дії. Всі організації учасників АТО отримають в електронному вигляді статут, положення, з якими матимуть можливість ознайомитися та у двотижневий термін внести свої пропозиції. Реєстрація покладається на Житомирську обласну спілку «Схід».

 

Присутні обговорили також питання соціального захисту та реабілітації учасників АТО, представники з різних областей поділилися своїм досвідом. Учасники зібрання одноголосно заявляють, що лише в єдності та спільними зусиллями можна досягти позитивних результатів.

Версія для друку