Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині ситуація під контролем

18 Січня 2016 • 17:06

Кіл-сть переглядів: 1 107

Сьогодні, 18 січня 2016 року, Віце-прем’єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у режимі відео-зв’язку провів засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням.

У Житомирі у селекторі взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, перший заступник голови Геннадій Дмитренко, а також члени комісії ТЕБ та НС області.

На нараді було проаналізовано ситуацію на автошляхах України, залучення снігоприбиральної техніки для розчищення доріг, готовності до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики, забезпечення стабільної роботи комунальних служб та теплопостачання в умовах понижених температур.

Геннадій Зубко наголосив на особистій відповідальності голів ОДА за посилену роботу усіх служб та нормальне проходження періоду понижених температур і погіршення погодних умов.

Після наради Міжвідомчого оперативного штабу у Житомирі пройшло позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Було розглянуто питання утримання автомобільних доріг в області, готовності до розчищення автошляхів від снігу та забезпечення безперебійного дорожнього руху, ліквідації можливих аварій на об’єктах життєзабезпечення, у тому числі електричних мереж та у сфері водо-, газо-, теплопостачання. Також було наголошено на функціонуванні пунктів обігріву до роботи в умовах низьких температур, готовність техніки, мобільних оперативних груп до реагування.

«Ми маємо зробити все, щоб на території області не допустити неконтрольованих відключень тепло- та електропостачання. Для цього важливо чітко спланувати та організувати роботу», – звернувся Сергій Машковський до членів комісії.

Наразі на Житомирщині усі служби працюють в посиленому режимі, здійснюється постійний моніторинг ситуації. На цілодобовому чергуванні знаходяться працівники служби надзвичайних ситуацій області.

Крім того, у зв’язку з підвищенням показників захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, учасники засідання обговорили питання забезпечення сталої роботи закладів охорони здоров’я та моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в умовах низьких температур.

 

На сьогодні епідемічний поріг в області не перевищено, але кількість хворих на грип та ГРВІ щодня зростає. Аби не допустити різкого збільшення хворих серед дітей, вже 363 навчальні заклади закрито на карантин або на планові канікули.

 

1

 

2

 

3

 

4

Версія для друку