Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Область забезпечена противірусними препаратами

19 Січня 2016 • 07:43

Кіл-сть переглядів: 1 090

За минулий тиждень показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічний поріг. Кількість хворих збільшилася в Україні на 125 тис. осіб, із них більшість дорослих.

 

Зареєстровано 46 летальних випадків від грипу, але дані щодо смерті від грипу не підтверджені ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань». Вони є лабораторно діагностованими територіальними органами Держсанепідслужби з початку епідсезону станом на 18.01.2016 року, проте матеріал від цих хворих ще буде направлено для подальшого вивчення та ідентифікації до ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України».

 

Відомо, що всі померлі особи несвоєчасно звернулися за медичної допомогою та не були щеплені проти грипу.

 

На сьогоднішній день всі райони області забезпечені противірусними препаратами, зокрема “Таміфлю” (242 упаковки на область). Управлінням охорони здоров’я ОДА подано заявку до МОЗ України на додаткове забезпечення препаратом у разі необхідності.

 

При перших ознаках захворювання та погіршенні самопочуття негайно звертайтесь до лікаря, у жодному разі не займайтесь самолікуванням, аби уникнути ускладнень!

Версія для друку