Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Центр допомоги учасникам АТО: індивідуальний підхід до кожного

19 Січня 2016 • 08:26

Кіл-сть переглядів: 734

З березня 2015 року при Житомирській облдержадміністрації функціонує Центр допомоги учасникам антитерористичної операції. Він утворений з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій для вирішення питань лікування, реабілітації, соціального захисту, адаптації учасників антитерористичної операції.

 

Центр дійсно працює. В цьому переконався не один військовослужбовець Житомирщини.

 

Станом на 16 січня 2016 року у Центрі допомоги учасникам АТО зареєстровано 2438 звернень, повністю вирішено 1713. Решта звернень направлено до структурних підрозділів ОДА та до територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади відповідно до компетенції та знаходяться на стадії вирішення.

 

4652330 жовтня до Центру звернувся Віктор Шпачук з проханням сприяти в отриманні ендопротезу правого колінного суглобу. Вже 18 листопада звернення військового було вирішено і учасник АТО отримав пластину для операції вартістю 40 тис. грн. Встановлення пластини успішно провели лікарі Житомирського військового госпіталю 15 грудня 2015 року.

 

І вже 2 січня цього року Віктор та ще 4 учасника АТО поїхали до ЛОК «Карпати», де мали змогу оздоровитися.

 

«Я перший раз був у Карпатах і мені все дуже сподобалося. Так вийшло, що я поїхав один, але, звичайно, хотілось би разом із сім’єю», – каже Віктор.

 

У санаторії надавалися такі лікувальні процедури як масаж, гідромасаж, заспокійливі ванни та лікувальна вода.

 

Також відпочиваючі відвідали Львов, побачили Манявський Скит, проїхалися у Карпатському трамваї, під час поїздки побували у заповіднику «Ширковець», скуштувати цілющої мінеральної води з джерела «Нафтуся» та найчистішої в Карпатах води з гірського джерела «Дюзркач».

 

48534

Версія для друку