Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вітання голови ОДА до Дня Соборності України

22 Січня 2016 • 08:25

Кіл-сть переглядів: 737

Дорогі співвітчизники!

 

9 січня 1918 року Центральна Рада своїм 4 Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 року відбулося об’єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки.

 

Ця подія докорінно змінила історичну долю Українського народу.

 

З того часу на всіх українських землях, розділених віками, – Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині, Україна стала єдиною великою державою. Мрії, задля втілення яких найкращі сини нашої Батьківщини боролися і вмирали, стали дійсністю.

 

Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколінню, що Україна неподільна, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!

 

День 22 січня має особливе значення тепер. Адже саме зараз на Сході ми змушені боротися проти спроб роз’єднання наших земель, нашої території. Та як майже сотню років тому, Україна згуртована.

 

Браття, кожного дня ми демонструємо світу нашу силу і волю. Ніхто й ніколи вже не зможе підірвати нашу єдність. Із соборністю в думці, з єдиною Україною в серці ми всі разом назавжди будемо вільною українською  нацією!

 

Слава Україні!

 

1

Версія для друку