Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Громадськість обговорює законодавче підґрунтя видобутку бурштину

27 Січня 2016 • 14:40

Кіл-сть переглядів: 715

Сьогодні, 27 січня, у Житомирі представники громадської ради при облдержадміністрації обговорили проблеми та перспективи добування бурштину на території області.

 

Самовільне добування бурштину на Житомирщині викликало значний суспільний резонанс через значну шкоду, яка завдається довкіллю, через порушення земель, знищення лісових ресурсів тощо.

 

Учасників засідання хвилювало питання, що розроблений проект Закону України «Про видобування та реалізацію бурштину» досі не прийнятий та породжує багато чуток навколо цієї проблеми.

 

Відтермінування прийняття законодавчих та інших нормативних актів у сфері добування та реалізації бурштину сприяє значним порушенням у цій сфері та соціальній напрузі.

 

Спікерами були голова комісії ГР з питань екологічної безпеки, раціонального використання природних ресурсів Іван Паламарчук та голова комісії з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби із злочинністю Наталія Циганчук.

 

Основним питанням засідання була необхідність доопрацювання Проекту Закону.

 

Мешканці області чекають на прийняття таких нормативних актів, які б дозволили реалізувати своє конституційне право займатися підприємницькою діяльністю в галузі добування та реалізації бурштину.

Версія для друку