Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майбутнє гончарства на Житомирщині

01 Лютого 2016 • 12:12

Кіл-сть переглядів: 839

Сьогодні, 1 лютого 2016 року, у Житомирському обласному центрі народної творчості відбувся семінар-практикум «Українське гончарство 2016. Погляд у майбутнє».

 

В рамках семінару відбулося відкриття виставки «Сім’Я», на якій майстри народної творчості з Брусилівського району презентували власні вироби з гончарства.

 

Іван Решта та Данило Решта виготовляють гончарні вироби вже понад 10 років. Майстри поділилися досвідом гончарного ремесла та розповіли про секрети цієї справи. Брати Решти показали усім присутнім, як вони власноруч створюють горщики, глечики та інший посуд із глини.

 

Директор Житомирського обласного Центру народної творчості Юрій Кондратюк зазначив: «Це дійсно дуже колоритний і цікавий захід. Українська культура базується на традиціях народу. Люди мають знати свої традиції. Тому наш центр і надалі буде презентувати всім зацікавленим різні українські види мистецтва. Незабаром ми плануємо познайомити всіх житомирян із глиняною мініатюрою, різьбою та плетінням із кукурудзяного листя».

Версія для друку