Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Марина Порошенко відвідала поранених українських воїнів, які лікуються в Німеччині

02 Лютого 2016 • 07:50

Кіл-сть переглядів: 638

У ході робочого візиту Глави Української держави до Федеративної Республіки Німеччина дружина Президента Марина Порошенко відвідала українських військовослужбовців, які перебувають на лікуванні у військовому шпиталі Бундесверу м. Берлін.

 

У рамках урядової допомоги ФРН, починаючи з березня 2014 року, Німеччина організувала п’ять хвиль лікування та реабілітації. Зараз на лікуванні в різних медичних закладах ФРН перебуває 17 українських військовослужбовців.

 

У військовому шпиталі Бундесверу нині лікуються та проходять реабілітацію 6 українських захисників, серед яких молодший сержант 30 окремої механізованої бригади Дмитро Блохін з Новоград-Волинського та солдат 93 окремої механізованої бригади Володимир Сторожук з Попільнянського району.

 

Пані Марина поспілкувалася із українськими бійцями та подякувала їм за мужність і відвагу, виявлені задля збереження суверенітету й територіальної цілісності України. Під час спілкування з медичним персоналом дружина Президента поцікавилася перебігом лікування та перспективами реабілітації наших військовослужбовців.

 

Марина Порошенко побажала захисникам якомога швидше одужати й повернутися на Батьківщину, де їх чекають рідні та близькі люди: «Душевний біль не вщухає, але спільними зусиллями ми можемо турбуватися про фізичне здоров’я наших бійців. Я вдячна кожному українцю та всій міжнародній спільноті, хто докладає зусилля, аби боротися за здоров’я наших героїв, які виборюють мир в Україні».

 

Довідково: У березні 2014 року в лікарні ФРН прибули 24 поранених та постраждалих під час подій на Майдані. У вересні 2014 року – 20 поранених військовослужбовців. У березні 2015 року в німецьких лікарнях опинилися 17 українських бійців, у серпні 2015 – ще 8 українських воїнів. Із листопада 2015 року 12 захисників України проходять подальшу реабілітацію в Німеччині.

Версія для друку