Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Програма співробітництва «Білорусь – Україна» чекає учасників з Житомирщини

03 Лютого 2016 • 09:36

Кіл-сть переглядів: 1 099

20 січня 2016 року відкрито конкурс з відбору проектів в рамках програми територіального співробітництва «Білорусь-Україна».

 

Програма територіального співробітництва «Білорусь – Україна» передбачає впровадження спільних проектів на території Білорусі (Брестська та Гомельська області) та України (Київська, Чернігівська, Волинська, Житомирська, Рівненська області).

 

Метою впровадження Програми є зміцнення транскордонних контактів між місцевими органами влади, громадами та організаціями громадянського суспільства для забезпечення розробки спільних рішень загальних проблем соціально-економічного розвитку.

 

Фінальний етап подачі заявок для участі у конкурсі проектів – 19 квітня 2016 року.

 

Участь у конкурсі можуть брати громадські організації та органи влади і місцевого самоврядування.

 

Учаснику необхідно: 

  • бути юридичною особою, зареєстрованою відповідним чином як мінімум один рік до початку конкурсу заявок;
  • бути некомерційною організацією;
  • бути організацією певного типу: неурядовою і некомерційною організацією, що здійснює реалізацію проектів, які захищають суспільні інтереси, інтереси місцевих органів самоврядування та інститутів, і зареєстрована на території впровадження проекту.

 

8 лютого 2016 року у Житомирі о 10.00 год. (облдержадміністрація, 4 поверх, сесійна зала) відбудеться інформаційний день для представників регіональних органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, зацікавлених у співпраці. Учасникам буде надано детальне роз’яснення умов конкурсу, правил подачі проектних пропозицій, критеріїв відбору, особливостей заповнення аплікаційної форми та інших практичних аспектів.

 

Для участі у заході необхідно обов’язково зареєструватися за посиланням http://eaptc.eu/ru/register-be-ua.html

 

Для ЗМІ 8 лютого 2016 року o 13.30 год. у прес-центрі Житомирської ОДА (майдан ім. С. П. Корольова, 1, 4 поверх) відбудеться перс-конференція. Акредитація відбувається до 18:00 7 лютого 2016 року за електронною адресою anatoliy.martsynovski@eaptc.eu,  тел. 067-509-21-96.

 

Довідково

 

Загальний бюджет програми складає 3,3 млн євро, а сума грантів становить від 60 до 250 тисяч євро. Учасник програми має забезпечити співфінансування з інших джерел (окрім допомоги ЄС), що складає 10%. Термін впровадження проектів від 9 до 18 місяців.

 

Проекти будуть реалізуватись за такими пріоритетними напрямками:

  • покращення умов життя місцевих громад в прикордонних регіонах шляхом впровадження спільних проектів у підтримку соціально – економічного розвитку;
  • вирішення спільних проблем екології, зайнятості, охорони здоров’я та інших сфер, які мають спільний інтерес та прикордонне значення;
  • культура, освіта та спорт.

Детальну інформацію щодо участі у конкурсі з відбору проектів програми територіального співробітництва «Білорусь – Україна» та інформацію для заявників можна переглянути тут.

Версія для друку