Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ваша проблема – наш підхід

09 Лютого 2016 • 15:37

Кіл-сть переглядів: 668

Щодня до Центру допомоги учасникам АТО звертається кілька десятків бійців та членів їх родин. У кожного з них своя історія, свій характер, загартований в боях. І в цьому щоразу переконуються працівники Центру, які не тільки володіють інформацією, а й можуть правильно психологічно налаштувати відвідувачів. Адже головне завдання Центру – максимально допомогти, тому й підхід до кожного індивідуальний.

 

1Історія Василя Семенчука розпочалася ще в березні 2014 року. Саме тоді, працюючи на ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», батько двох синів був мобілізований та призваний до військової служби на сході України. Командир відділення 95 окремої аеромобільної бригади, старший сержант в червні 2014 року разом з ротою солдат потрапили в засідку під Слов’янськом. Як виявилось згодом, саме там і отримав травму, про яку не здогадувався більше півроку. Був демобілізований в березні 2015 року.

 

22 жовтня 2015 року за рекомендацією друга Василь звернувся до Центру з питанням отримання земельної ділянки в м. Житомир. Адже сам боєць з Чуднова, проте вже багато років проживає із сім’єю в обласному центрі.

 

Активно розповідаючи про всі пільги та права учасників АТО, працівники Центру помітили, що у бійця проблеми зі здоров’ям – Василь зайшов кульгаючи. Незважаючи на заперечення бійця, а подекуди й агресивність, секретар Центру Вікторія Мельниченко настояла на тому, що йому необхідна консультація лікаря, та направила до Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

 

Пройшовши безкоштовне медичне обстеження, в тому числі і МРТ спини (позачергово, як для учасника АТО), у Василя діагностували пошкодження 4-5 хребців спини. Вже 28 жовтня йому зробили потрібну операцію, на яку Семенчуки не витратили жодної гривні. Більше того, відразу після встановлення діагнозу працівники Центру допомогли оформити документи на виділення матеріальної допомоги у зв’язку з отриманням травми під час перебування в зоні АТО.

 

Зараз Василь Семенчук проходить реабілітацію у лікаря-невролога Алли Рикової, яка допомагає повернутись до звичайного способу життя.

 

Також він щиро вдячний Центру за їхню оперативну допомогу та небайдужість. Сьогодні Василь впевнений, що звернувшись до Центру з будь-якого питання, він отримає не тільки відповіді, але й розуміння та підтримку.

Версія для друку