Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Серед пріоритетів держави – формування контрактної армії

11 Лютого 2016 • 15:01

Кіл-сть переглядів: 739

Сьогодні, 11 лютого, відбулося перше у цьому році засідання Ради регіонального розвитку, у якій взяв участь голова Житомирскьої ОДА Сергій Машковський.

 

Виступаючи на засіданні, Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом. «Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії»,– зазначив Президент.

 

Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

 

Підводячи підсумок виконання завдання минулорічного засідання Ради регіонального розвитку, Президент відзначив ефективну роботу створених штабів добровольців, які забезпечують взаємодію з учасниками АТО, у низці областей, зокрема, у Житомирській.

 

«Сьогодні ви маєте нове завдання. Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз’яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою», – сказав Президент, зазначивши, що, в першу чергу, це стосується воїнів, які володіють певними спеціальностями: механіків-водіїв, снайперів, десантників, спецназівців, які вже навчені і можуть одразу ж приступити до виконання обов’язків.

 

Довідково. У березні 2015 року при Житомирській облдержадміністрації був створений перший в Україні Центр допомоги учасникам АТО, у якому станом на 10 лютого зареєстровано 2726 звернень. Він утворений задля надання допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин.

 

Інформацію про Центр допомоги учасникам антитерористичної операції розміщено на головній сторінці офіційного веб-сайта облдержадміністрації, а також створено відповідні розділи на сайтах райдержадміністрацій.

Версія для друку