Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жителі області отримали нагороди від Президента України

15 Лютого 2016 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 950

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому зібранні у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил.

 

На зустріч приїхали представники усіх регіональних організацій воїнів-афганців, в тому числі і Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни.

 

Звертаючись до всіх ветеранів-афганців, Глава держави зазначив: «У збройних конфліктах на чужій землі ви гідно виконали свій обов’язок і виявили найкращі моральні якості, особистий героїзм, з одного боку, толерантність і милосердя, – те, що притаманно українським воїнам – чим заслужили визнання і вдячність інших народів. Я мав можливість в цьому переконатися і в Афганістані, і в Косово, і в інших країнах, де українські миротворці проявили себе з найкращого боку».

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українців, що полягли у боях на території Афганістану, а також всіх, хто віддав своє життя, боронячи Україну від російської агресії.

 

Також Петро Порошенко вручив державні нагороди воїнам-афганцям. За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність Глава держави нагородив і жителів Житомирщини:

 

– орденом «За заслуги» III ступеня ЦИМБАЛЮКА Івана Івановича – голову Баранівської районної спілки воїнів- інтернаціоналістів;

 

– орденом «За мужність» III ступеня БЕЗСМЕРТНОГО  Володимира Володимировича – члена Всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану, інваліда війни, Житомирська область;

 

– орденом «За мужність» III ступеня ГРИЩУКА Якова Яковича – члена Овруцької районної спілки ветеранів афганської війни.

 

Відповідний Указ  №46/2016 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав» Президент України підписав 15 лютого 2016 року.

 

656784

 

9843

Версія для друку