Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпочинається прийом заявок на участь у програмі «GoGlobal camps»

16 Лютого 2016 • 15:28

Кіл-сть переглядів: 1 218

В рамках Року англійської мови в Україні громадська організація GoGlobal разом із Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів із поглибленим вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoGlobal camps».

На даний момент більш ніж 3 тисячі шкіл із різних регіонів країни попередньо погодилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Близько 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримають статус «GoGlobal camps».

На думку куратора проекту Оксани Нечипоренко, основним завданням команди є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто, що літній табір може бути веселим, розважальним та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в якості волонтерів планується запросити носіїв мови.

Першим кроком до реалізації проекту стане створення у партнерстві з корпорацією Microsoft спеціалізованого веб-ресурсу – координаційного інформаційного центру. На сайті міститиметься уся необхідна методична інформація – для усіх бажаючих будуть доступні для завантаження навчальні програми, спеціалізовані роздаткові матеріали, сценарії, плани занять та медіатека з ліцензійними відео та мультиками. Іноземні волонтери надаватимуть допомогу вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних заходів для дітей, ігрових та спортивних активностей.

Прийом заявок від шкіл на участь у програмі «GoGlobal camps» розпочнеться 17 лютого.

 

З детальною інформацією про проект можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України або відправити лист на електронну скриньку міністерства: languagecampsua@gmail.com. 

 

Нагадаємо, що Планом заходів, спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови в області, затвердженим розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації від 15.12.2015 № 413, також передбачено забезпечення в області функціонування літніх мовних таборів та залучення до викладання англійської мови в навчальних закладах області іноземних фахівців, які є її носіями, у тому числі волонтерів.

 

Версія для друку