Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Радомишльська санаторна школа-інтернат не тільки навчає, а й лікує

16 Лютого 2016 • 15:51

Кіл-сть переглядів: 1 044

Радомишльська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів – це унікальний заклад Житомирщини, в якому навчаються діти із захворюваннями серцево-судинної системи. Саме в ньому учні, які потребують тривалого лікування та реабілітації, мають змогу отримати повну загальну середню освіту.

 

У школі створені всі необхідні умови не тільки для здобуття освіти, а й для лікування дітей з такими захворюваннями:

 

  • ревматизм в неактивній фазі;
  • вроджені пороки серця, що не потребують хірургічного втручання, пролапс митрального клапану;
  • тонзиліт з тонзилогенною кардіопатією, хронічний тонзиліт компенсований та некомпенсований;
  • первинна артеріальна гіпертонія ІА і ІБ ступенів;
  • вегето-судинна дистонія;
  • стан після перенесеного інфекційно-алергійного міокардиту.

 

Санаторна школа має 16 класів та кабінетів, відповідно обладнаних для навчання учнів, спортивний зал, актовий зал, бібліотеку, їдальню на 140 посадкових місць, 2 майстерні, банно-пральний комплекс. Заклад повністю забезпечений професійними педагогами та медичними працівниками.

 

Всі учні мають змогу пройти оздоровчі курси із фітотерапії, аромотерапії, гідротерапії, киснево-сингляторної терапії, лікувальних масажів, фізіотерапевтичні процедури, лікувальну фізкультуру, медикаментозне лікування. У школі сформовано три диспансерні групи: кардіологічна, неврологічна, отоларинголічна.

 

Сфера медичних послуг у школі поступово розширюється, заплановано будівництво  соляної шахти, придбання тренажерного обладнання для занять лікувальною фізкультурою.

 

В школі функціонує соціально-психологічна служба, яка спрямована на швидку адаптацію учнів до навчання, на психологічну допомогу дітям та батькам, які опинились у складних життєвих обставинах.

 

Тривалість навчання та лікування у закладі – не більше одного року.  Можливе продовження терміну перебування учнів у школі або переведення їх до іншого загальноосвітнього навчального закладу, що здійснюється на підставі рішення медико-педагогічної комісії закладу.

 

Умови і документи необхідні для зарахування до санаторної школи-інтернату, а також протипоказання для зарахування можна переглянути тут.

Версія для друку