Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі пройшло громадське обговорення стосовно деревообробних підприємств

17 Лютого 2016 • 13:06

Кіл-сть переглядів: 726

16 лютого 2016 року в Житомирі відбулося громадське обговорення ситуації, яка склалася з забезпеченням сировиною деревообробних підприємств області та визначення оператора аукціонів з продажу необробленої деревини серед товарних бірж Житомирської області.

 

У заході, що був ініційований Всеукраїнською асоціацією деревообробних підприємств, взяв участьдиректор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило та представники деревообробних підприємств та лісового господарства області.

 

«Сьогодні лісова галузь для економіки області є надзвичайно важливою і однією із провідних у забезпеченні робочими місцями, рівнем заробітної плати, сплаті податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Тому завдання влади полягає у створенні комфортних, прозорих умов для роботи підприємств цієї сфери», – зазначив Олексій Шатило.

 

Проект Положення про порядок продажу необробленої деревини, оприлюдненого на сайті Державного агентства лісових ресурсів України, та визначення оператора аукціонів з продажу необробленої деревини серед товарних бірж Житомирської області – основні питання, які обговорили учасники зустрічі.

 

Новаціями запропонованого на розгляд громадськості проекту Положення є:

 

  • скасування практики реалізації необробленої деревини за прямим договорами;
  • вся необроблена деревина, яка передбачена для реалізації повинна пройти через процедуру аукціонних торгів;
  • проведення аукціонних торгів у дві сесії для суб’єктів господарювання, котрі займаються переробкою деревини;
  • проведення електронних торгів, тощо.

 

В результаті громадського обговорення вирішено продовжити роботу над доповненням проекту Положення про порядок продажу необробленої деревини, яке розміщено для ознайомлення громадськості на сайті Державного агентства лісових ресурсів України.

 

Організатори заходу пропонують надсилати пропозиції та зауваження до зазначеного проекту для подальшого відпрацювання остаточної редакції проекту нормативного акту на електронну адресу обласного управління лісового та мисливського господарства zht.obl.lis@ukr.net

Версія для друку