Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вінниця переймає досвід Центру допомоги учасникам АТО у Житомирі. ФОТО

17 Лютого 2016 • 15:11

Кіл-сть переглядів: 759

До Центру при Житомирській облдержадміністрації сьогодні, 17 лютого, завітали представники департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, щоб перейняти досвід організації роботи у Центрі.

 

Гостей цікавили найрізноманітніші питання – від кадрового складу до співпраці з громадськими організаціями, волонтерами, установами тощо.

 

Секретар Центру допомоги учасникам АТО Вікторія Мельниченко розповіла, що Центр був створений одним з перших – у березні 2015 року. Спеціалісти надають комплексну допомогу учасникам АТО та членам їх родин за принципом «єдиного вікна». В одному кабінеті організована робота усіх спеціалістів, які можуть допомогти бійцям та їхнім сім’ям у вирішенні проблемних питань.

 

Центр надає консультації та допомагає у безкоштовному лікуванні та протезуванні зубів, отриманні матеріальної допомоги, позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків і подвірних будівель, забезпеченні санаторно-курортними путівками, відшкодуванні з державного та обласного бюджетів по кредитам на утеплення житла, наданні земельних ділянок для будівництва, садівництва та огородництва та ін.

 

За час функціонування Центру допомоги учасникам АТО станом на 16.02.2016 р. зареєстровано 2791 звернення, вирішено 2413 питань. Зараз у Центр щодня звертається в середньому 20 осіб. Навіть під час зустрічі з вінницькими колегами спеціалісти проконсультували 3 людей.

 

Представники департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА поцікавилися також, як Житомирщина змогла поширити інформацію про Центр серед населення. Вікторія Мельниченко зазначила, що для цього було зроблено дуже багато: виїзні прийоми у райони, розповсюдження інформаційно-роз’яснювальної друкованої продукції, зовнішньої реклами у транспорті, ефіри на телебаченні, матеріали у ЗМІ тощо.

 

Директор департаменту праці і соціального захисту населення Житомирської ОДА Галина Корінна поділилася з колегами досвідом щодо соціальних програм в області, виплат грошових допомог, забезпечення учасників АТО та сімей загиблих житлом та ін.

 

Обговоривши спільні питання, гості побажали працівникам Центру допомоги учасникам АТО плідної праці та успіхів у вирішенні гострих проблем.

Версія для друку