Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Фільм «Дебальцеве» на телеканалах Житомирщини

18 Лютого 2016 • 14:40

Кіл-сть переглядів: 571

Дебальцевська операція була переломним моментом у військовому протистоянні з Росією, тому особливо важливо розкрити для суспільства справжні обставини цієї операції.

Це документальна реконструкція подій лютого 2015 року, які розкривають військову операцію по відходу з Дебальцеве. Крім військових дій в фільмі присутня лінія мінських переговорів та роль Дебальцеве у них. Фільм побудований на інтерв’ю багатьох безпосередніх учасників тих подій від солдат до Президента.

Фільм «Дебальцеве» вже транслюється на національних каналах.

20 лютого о 17.00 всі бажаючі зможуть подивитись документальну стрічку на великому екрані в кінотеатрі «Україна». Вхід вільний.

Жителі Житомирщини теж мають змогу переглянути фільм на регіональних телеканалах з 18 по 21 лютого 2016 року:

 

  • «Житомир» – у п’ятницю о 15.30 год. з повтором у суботу о 8.00 год.
  • «СК1» – у п’ятницю, суботу та неділю.
  • На Коростенському телебаченні – у четвер о 18.45 год. та з п’ятниці по неділю о 8.45 год., 12.45 год та 16.45 год.

Нагадаємо, прем’єра фільму відбулася вчора, 17 лютого, за участі Президента України Петра Порошенка та українських воїнів.

Перед переглядом стрічки Глава держави зазначив, що це була унікальна операція наших Збройних Сил, зміст якої багатьом став зрозумілий згодом, за кілька місяців.

Режисер документального фільму «Дебальцеве», безпосередній учасник подій Євген Степаненко наголосив на тому, що головним завданням творців стрічки було показати ті події чесно. І це було складно.

«Рік тому, коли наш Президент в Артемівську казав, що ми перемогли, ми у нашому військовому шпиталі дивилися на це і не розуміли. Пройшов рік, і я розумію, що це дійсно була перемога. Я розумію, що Дебальцеве виявилося тим самим наріжним каменем нашої Української армії і нашої сучасної Української держави. Ми показали, що ми можемо, вміємо і воюємо. І це було так важливо і в Мінську, і важливо для нас – стримати ворога там, у Дебальцевому, і вийти достойно», – сказав він.

 

Версія для друку