Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Питання учасників АТО обговорювалися Тетерівською громадою

25 Лютого 2016 • 07:55

Кіл-сть переглядів: 1 095

24 лютого у с. Тетерівка пройшла 4-а сесія І скликання Тетерівської сільської ради. У пленарному засіданні взяли участь голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська, депутати обласної ради Ігор Рибинський та Володимир Кропивницький, депутат Житомирської районної ради Тетяна Парфентієва, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання Майдан Житомирської області» Наталія Волинець, житомирська письменниця та поетеса Марія Зіновчук, старости, представники виконавчого апарату та громадськості.

Після офіційного відкриття пленарного засідання з вітальним словом виступила Анжеліка Лабунська, яка зазначила, що Тетерівська територіальна громада одна із тих, що об’єдналися першими. Голова обласної ради відзначила особисті заслуги сільського голови Тетерівської громади Валентини Ільницької та вручила їй іменний годинник від Верховної Ради України й Подяку від обласної ради.

Окрім поточних питань діяльності громади, до порядку денного сесії було внесено питання з пріоритетних напрямків державної політики, зокрема організація діяльності Центру надання адміністративних послуг у громаді, перейменування вулиць населених пунктів Тетерівської громади з метою реалізації процесу декомунізації, питання соціального захисту населення та допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин.

Валентина Ільницька зазначила, що зараз першочерговим є виділення земельних ділянок учасникам АТО. З 12 звернень, що надійшли з цього питання, за погодженням земельної комісії сесією затверджено рішення про надання земельної ділянки 7 сім’ям, а решта внесені до черги й отримають ділянку, як тільки надійде інформація від землевпорядника про наявні землі. Сесією також затверджено виділення матеріальної допомоги 11 учасникам АТО: десятьом – у розмірі 1000 грн та одному (важкопораненому) – 3000 грн.

Голова ГО «Всеукраїнське об’єднання Майдан Житомирської області», член громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Наталія Волинець зазначила, що першочергово в об’єднаній громаді має бути проведена інвентаризація земель. За її словами, у Тетерівській громаді проживає не так багато родин учасників АТО, тому виділення їм земельних ділянок має відбутися у найкоротші терміни.

«Це добре, коли громада об’єднується. Ми знаємо свою територію, свою землю. Знаємо, за що ми можемо боротися, на що ми маємо право, а на що ні. Зараз все відбуватиметься прозоро», – сказала Наталія Волинець.

Версія для друку