Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Соціальна підтримка кожного військовослужбовця – наша спільна відповідальність

25 Лютого 2016 • 10:24

Кіл-сть переглядів: 813

«Соціальна підтримка кожного військовослужбовця – наш пріоритет та спільна відповідальність», – на цьому наголосив голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський на нараді, що відбулася сьогодні, 25 лютого, в ОДА. На нараді були присутні заступники голови ОДА Геннадій Дмитренко та Ярослав Лагута,  заступник голови обласної ради Володимир Ширма, голови районів та міст області, військові комісари, керівництво профільних департаментів ОДА, Головного управління ДФС,  управління держпраці, головного територіального управління юстиції.

 

Керівник області повідомив, що найголовніше завдання, яке стоїть перед  очільниками місцевої влади – зробити все для належного соціального захисту, підтримки та реабілітації учасників АТО і членів їх сімей: «Хлопці повинні не лише бути забезпечені одягом та сучасною зброєю, а й постійною допомогою на місцях».

 

«На обласному рівні ми комплексно підійшли до надання всебічної допомоги демобілізованим: вже з перших днів мобілізації ми розробили програми реабілітації та підтримки», – зазначив голова ОДА.

 

З метою вивчення проблемних питань демобілізованих учасників АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців в області проведено «соціальну паспортизацію» – складено 4185 соціальних  паспортів.

                        

У минулому році на реалізацію  програм допомоги учасникам АТО з обласного бюджету спрямовано 11,6 млн.грн. За рахунок цих коштів  надано матеріальну допомогу 1332-ом учасникам бойових дій та їх родинам, у т.ч. родинам загиблих,  проведено лікування (в т.ч. проведено 3 операції закордоном), реабілітацію, зубопротезування 2979 осіб, проведеновідшкодування частини кредитів, отриманих  на впровадження енергозберігаючих заходів. За рахунок субвенції з державного бюджету було  придбано житло для 87 осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції – це є найкращим показником по Україні.

 

2993 учасникам АТО їх родинам надано дозвіл на розроблення документації із землеустрою; 789 учасникам АТО земельні ділянки передано у приватну власність.

 

На  2016 рік за програмами підтримки учасників АТО заплановано  18,7 млн. грн. «Відповідні програми підтримки повинні бути прийняті в кожному районі та місті. За це особисто несуть відповідальність керівники», – наголосив Сергій Машковський, додавши, тільки завдяки скоординованій роботі можна досягнути відповідних результатів.

 

Нагадаємо, що з метою координації роботи з підтримки учасників АТО та членів їх родин на Житомирщині створено один із перших в Україні Центр допомоги учасникам АТО: http://oda.zt.gov.ua/czentr-dopomogi-uchasnikam-ato-vzhe-virishiv-2493-zvernennya.html.

 

Версія для друку