Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Чи буде майбутнє у пам’ятника Героям Небесної Сотні? ВІДЕО

26 Лютого 2016 • 11:09

Кіл-сть переглядів: 732

Вчора, 26 лютого, після офіційної заяви заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути про припинення робіт з реалізації пам’ятного знака «Герої не вмирають», обговорили цю ситуацію у прямому ефірі на каналі СК-1.

 

Гостями програми «Відкрита студія» стали Ярослав Лагута, головний архітектор м. Житомира Євгенія Черкасова, журналіст Назарій Томчук, громадський активіст Костянтин Суський, член журі бліц-конкурсу Ілля Грицанюк.

 

Євгенія Черкасова: «На прес-конференції авторами була презентована концепція пам’ятного знака, тобто сам пам’ятний знак на стадії розвитку. Були внесені зауваження, пропозиції, і робота продовжувалася. На бліц-конкурс я запросила 14 проектних організацій. Відгукнулися лише дві, два творчих колективи. Я сподівалася, що ми отримаємо мінімум 7 робіт».

 

Костянтин Суський: «Що таке Майдан? Це об’єднання людей проти спільної проблеми в країні. На сьогоднішній день я розумію, що люди ділять Майдани. Ті більше «майданили», ті менше. Це неприпустимо. Два роки немає нічого. І це ганьба. Повна ганьба для влади, для активістів, для всіх людей, що ми до сих пір цю пам’ять не втілили в життя і не показали цей приклад героїзму. І коли з’явився цей проект, ми ходили, ми йшли на діалог, ми додали деталі. Ми йдемо на діалог, тому що хочемо, щоб це було зроблено. Тут політики бути не повинно».

 

Ілля Грицанюк: «Тепер я ініціюю збір підписів активістів під зверненням до пана Ярослава і до пана Машковського за те, щоб відновити все ж таки процес робіт і монтажу цієї композиції. Композиція направду класна. Те, що я бачив на презентації і в макетах, мене особисто переконало».

 

Назарій Томчук: «Діалог є з приводу того, щоб додати динаміки і людина буде схожа на майданівця. Тому я підтримую таку ініціативу. Я вважаю, якщо зараз все відмінити і почати щось заново, то сьогоднішній день показав, що в такій ситуації нічого у нас не буде».

 

Ярослав Лагута: «Ми всі прекрасно розуміємо, що завжди критикувати, кричати «ганьба» і вставляти палиці в колеса набагато легше, ніж брати на себе відповідальність і щось робити. Я розумію конструктивну критику, коли ми об’єднуємося і підказуємо одне одному, як зробити краще, на що звернути увагу. На сьогодні обласна державна адміністрація готова повністю передати ініціативу громадськості для створення будь-яких комісій, обговорення проектів. Більше того, ми готові долучатися, якщо потрібно буде взяти участь або виступити майданчиком – немає питань. … Давайте, пропонуйте, ми всі разом прийматимемо рішення».

 

Детальніше – дивіться у програмі.

 


Версія для друку