Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Заступник Міністра: «Житомир – молодці! Спілкуйтеся з ними та переймайте досвід»

26 Лютого 2016 • 15:13

Кіл-сть переглядів: 899

Сьогодні, 26 лютого, Житомир долучився до селекторної наради з питань соціального захисту учасників АТО під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Василя Шевченка.

У нараді взяли участь начальники структурних підрозділів ОДА та представники служб, які займаються соціальним захистом учасників АТО та ветеранів війни.

Були розглянуті питання протезування учасників АТО, санаторного-курортного лікування, психологічної реабілітації, соціальної і професійної адаптації, забезпечення житлом, діяльності Центрів допомоги учасникам АТО та ін.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна звернулася до представників Міністерства, аби Житомирщині виділили ще кошти для професійної адаптації учасників АТО, оскільки надійшло 1,4 млн грн, а потреба – 2,3 млн грн. За словами Галини Корінної, нині на Житомирщині виявили бажання пройти професійну адаптацію вдвічі більше учасників АТО, ніж планувалося. Тому цю потребу потрібно врахувати.

Василь Шевченко пообіцяв обов’язково врахувати потребу Житомирської області. Звертаючись до інших регіонів України, перший заступник Міністра наголосив: «Житомир – молодці! Спілкуйтеся з ними та переймайте досвід».

У ході селектору неодноразово також наголошувалося про посилення роботи Центрів допомоги учасникам АТО, які мають працювати за принципом «єдиного вікна». Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головами облдержадміністрацій відзначив Центр допомоги учасникам АТО на Житомирщині як один із кращих в Україні.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Версія для друку