Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відкрилася персональна виставка медсестри-вишивальниці

15 Березня 2016 • 15:19

Кіл-сть переглядів: 672

1В Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці відбулась презентація виставки авторської української вишиванки.

 

Автором представленої колекції є заслужений майстер народної творчості України Ніна Бондар. В експозиції представлено 19 стильних жіночих  та чоловічих сорочок. Орнамент кожної з них унікальний і демонструє різні  техніки вишивання на лляному полотні. А всього   в  доробку майстрині біля 500 чоловічих, жіночих і дитячих вишитих сорочок.

 

Це вже третя персональна виставка майстрині. Ії вироби експонуються також на міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських виставках традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва.

 

1Виставка працюватиме до кінця березня. Запрошуємо відвідати експозицію і переконатися в тому, що вишиванка від Ніни Володимирівни Бондар – це не тільки елемент українського національного одягу, а й  сучасний модний бренд.

 

Довідково. Ніна Бондар народилася в селі Будичани Чуднівського району Житомирської області. За словами майстрині, ще з дитинства мама вчила її вишивати на полотні, а технікою вишивки вона досконало оволоділа, навчаючись у Решетилівському училищі на Полтавщині. Працювала вишивальницею на фабриці в місті Переяславі –Хмельницькому. Більше 10 років проживала в сибірському місті Юрга. Останні 16 років Ніна Володимирівна мешкає в Житомирі і працює в обласному Центрі крові молодшою медичною сестрою. Вона – Почесний донор України.

 

1

 

1

Версія для друку