Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 73 від 16.03.2016

21 Березня 2016 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 138

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

16.03.2016

 

№ 73

Про реформування друкованого засобу масової інформації «Житомирщина» та редакції газети «Житомирщина», співзасновником яких є обласна державна адміністрація

 

 

 

Відповідно до статті 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 4, 12 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», статей 8, 20, 21, 22 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», на підставі пропозиції трудового колективу редакції газети «Житомирщина» стосовно способу реформування:

 

1. Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Житомирщина» та редакції газети «Житомирщина» шляхом перетворення редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації з поверненням до обласного бюджету внеску облдержадміністрації в статутний фонд редакції газети «Житомирщина».

 

2. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації довести до відома Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Міністерство юстиції України, трудового колективу редакції газети «Житомирщина» про вихід із складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Житомирщина» та редакції газети «Житомирщина».

 

3. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:
1) Підготувати проект угоди (договору) про зміну складу співзасновників та збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації з редакцією газети «Житомирщина» після її перетворення відповідно до вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та вимог цивільного законодавства України у суб’єкт господарювання.
2) Укласти договір із редакцією газети «Житомирщина» на висвітлення діяльності місцевих органів влади у друкованому засобі масової інформації «Житомирщина».

 

4. Рекомендувати т. в. о. головного редактора редакції газети «Житомирщина» Павлову Г. Л.:
1) Вжити відповідних заходів щодо повернення до обласного бюджету 43,3% внеску облдержадміністрації від загального статутного фонду редакції газети «Житомирщина».
2) Після включення редакції до переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі або з 1 січня 2017 року провести процедуру реорганізації шляхом перетворення редакції з дотриманням вимог законодавства України.
3) Після державної реєстрації та внесення до єдиного державного реєстру відповідних записів про перетворення редакції подати заяву про перереєстрацію друкованого засобу масової інформації в порядку, визначеному Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

 

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Лагуту Я. М.

 

 

Голова адміністрації

С.О. Машковський

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку