Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кампанія комплектування армії контрактниками дає позитивні результати

23 Березня 2016 • 13:48

Кіл-сть переглядів: 597

Петро Порошенко під час зустрічі з командирами Збройних Сил України середньої військової ланки управління наголосив, що кампанія комплектування армії контрактниками дає позитивні результати.

 

«Щойно перевірив останні цифри укладання контрактів, які відбулися з початку поточного року. Вони дають нам всі підстави для оптимізму», – повідомив Президент.

 

Глава держави зазначив, що у тренувальних і навчальних центрах вже проходять підготовку 13 тис. військовослужбовців, які уклали контракт у цьому році.

 

«Це дає можливість значно посилити і мотивацію, і якість підготовки, і відповідним чином скоротити плани по мобілізації», – переконаний  Президент.

 

Глава держави ще раз висловився за подальше скорочення кількості мобілізованих та збільшення осіб, що служитимуть у війську на контрактній основі. «Ми проаналізуємо і суттєво скоротимо плани по мобілізації. Ще раз наголошую – моє завдання, аби левова частина комплектації відбувалася через контрактну складову, тому темп укладання контрактів наказую не збавляти, а лише нарощувати», – підкреслив він.

 

Президент повідомив, що має намір вже найближчими днями підписати Указ про демобілізацію військовослужбовців, які були мобілізовані до лав Збройних Сил України в особливий період під час четвертої хвилі.

 

Петро Порошенко зазначив, що всі етапи процесу комплектування армії – від військкомату до конкретного підрозділу – мають бути під особистим контролем командирів, «щоб у гонитві за кількісними показниками не повторювали минулих помилок».

 

Він також підкреслив, що грошове забезпечення військовослужбовців вже істотно збільшено. Глава держави нагадав, що за його дорученням першим пріоритетом є забезпечення Збройних Сил України і грошове забезпечення військовослужбовців.

 

«Наступного року, я впевнений, відбудеться подальше його зростання, щоб підвищити не лише моральну, але й матеріальну привабливість військової служби», – сказав Петро Порошенко.

 

За словами Глави держави, дуже важливо, що підвищення мотивації військовослужбовців позитивно вплинуло і на контрактну складову формування Збройних Сил України.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині 533 особи вже вступили на контрактну службу.

Версія для друку