Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Які реформи планує здійснити Мінсоцполітики у 2016 році

24 Березня 2016 • 14:19

Кіл-сть переглядів: 631

У 2016 році  Міністерство соціальної політики України продовжить реалізацію започаткованих реформ. Зокрема, це стосується об’єднання фондів соціального страхування та реформи системи зайнятості в Україні.

 

Про це Міністр соціальної політики Павло Розенко сказав, виступаючи на VII з’їзді Федерації профспілок України.

 

Павло Розенко висловив сподівання, що розпочатий процес реформування і об’єднання фондів соцстрахування буде завершений до кінця року: «Прийняті всі необхідні законодавчі акти. Процес іде не просто, але ми послідовно рухаємось у цьому напрямку, і я сподіваюся, що єдиний фонд соціального страхування у 2016 році запрацює повноцінно», – зауважив він.

 

Основними напрямками у реформуванні системи зайнятості, за словами Міністра, є ухвалення нового Трудового кодексу та створення на базі Держслужби зайнятості принципово нової структури – Національного агентства зайнятості.

 

Також Павло Розенко наголосив, що кожен українець у 2016 році має побачити, що ті реформи, які започатковані у 2015 році, будуть проводитися далі, дають конкретний результат – зростання пенсій, зарплат, усіх видів соціальної допомоги. «У Державному бюджеті України закладено підвищення пенсій і соціальних стандартів з 1 травня 2016 року, а також з 1 грудня 2016 року. В цілому у 2016 році відбудеться підвищення соціальних стандартів на 12,5%», – додав він.

Версія для друку