Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Не довіряйте телефонним дзвінкам від шахраїв!

29 Березня 2016 • 09:16

Кіл-сть переглядів: 593

20 тисяч гривень перерахувала шахраям пенсіонерка з Житомирського району за уявний порятунок онучки з поліції. У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють особу пройдисвіта і закликають до обережності і розважливості інших громадян.

 

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють особу пройдисвіта та застерігають інших житомирян.

 

Щоб не постраждати від «мобільних аферистів», поліція радить дотримуватися наступних правил:

 

1. Після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось з оточення вашого родича, який нібито потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі).

 

2. Якщо вам дзвонить людина, що називає себе поліцейським, зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі чи відділенні знаходиться ваш родич, і одразу ж зателефонуйте хоч би за номером «102».

 

3. Так або інакше, але перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно.

 

Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам’ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.

Версія для друку