Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Громади, які об’єднали найбільше сільського населення або сільської території, отримають найбільші субвенції

04 Квітня 2016 • 14:16

Кіл-сть переглядів: 698

За інформацією Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка в цьому році є кілька джерел поповнення місцевих бюджетів.

 

«Перший напрямок – це Фонд регіонального розвитку, на проекти якого в цьому році виділено 3 млрд. грн. У минулому році на реалізацію 844 проектів витратили 2,9 млрд. грн. Програма працює прозоро, тому будь-який бажаючий може зайти на сайт і подивитися, які проекти у місті фінансуються за кошти Фонду. Які конкретно проекти реалізовувати – визначає кожна область самостійно. Єдині вимоги: кошти повинні направлятися на соціальні проекти, об’єкти енергозбереження, центри надання адміністративних послуг та об’єкти соціальної інфраструктури», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

 

Другим напрямком підтримки державою об’єднаних територіальних громад, за словами Геннадія Зубка, є субвенція в розмірі 1 млрд. грн. «Ми визначили просту формулу, узгодили її з усіма інстанціями. Громади, які об’єднали найбільше сільського населення або сільської території, отримають найбільші субвенції», – наголосив урядовець. 

 

Окремо на соціально-економічний розвиток регіонів в 2016 році планується направити 1,9 млрд. грн. «Області отримають ці гроші для ряду проектів у цій сфері, розроблених згідно зі стратегією регіонального розвитку», – відзначив Геннадій Зубко.

 

Версія для друку