Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Об’єднані громади можуть подавати заявки на проекти за рахунок державних субвенцій

07 Квітня 2016 • 06:30

Кіл-сть переглядів: 768

Мінрегіон своїм наказом затвердив форму заявки на проект, який може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

 

«Органи місцевого самоврядування об’єднаних громад вже можуть готувати і подавати до Мінрегіону заявки на проекти, які вони планують реалізувати за рахунок державної субвенції. Ми надали їм шаблон подання документів та необхідних додатків, який має спростити обробку заявок і прискорити процес виділення коштів», — сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

 

Форма проектної заявки розроблена відповідно до затвердженого урядом 16 березня 2016 року Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

 

Об’єднані громади гарантовано отримають субвенцію і самі вирішать, на які інфраструктурні проекти витратять ці кошти.

 

Раніше Мінрегіон запропонував об’єднаним громадам типову структуру плану соціально-економічного розвитку, необхідного для отримання державної субвенції

 

Довідка

У 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн.

 

Кошти субвенції розподілилися між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Версія для друку