Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Приємний бізнес-клімат Житомирщини для інвесторів – це не міф. ВІДЕО

21 Квітня 2016 • 07:04

Кіл-сть переглядів: 1 093

Нещодавно, 18 квітня, у програмі «Відкрита студія» телеканалу СК1 обговорювали інвестиційну привабливість Житомирщини.

 

Про актуальні економічні питання говорили гості програми – директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА Олексій Шатило, заступник генерального директора з комерційної діяльності ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» Сергій Гераймович, фінансовий директор ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександр Шаварський.

 

1Олексій Шатило зазначає: «Основні регіональні особливості, що приваблюють інвесторів, це, безумовно, природно-ресурсний потенціал та вдала транспортна інфраструктура. Також варто звернути увагу на те, що ми маємо потужний потенціал кваліфікованої робочої сили. Є низка вищих навчальних закладів та заклади професійно-технічної освіти, які формують кадри. І це все в сумі формує кістяк нашої інвестиційної привабливості».

 

Загалом в області зареєстровано 410 підприємств з іноземними інвестиціями, кількість яких досягла 250 млн доларів. За 2015 рік ця цифра становила 14,1 млн доларів.

 

Нагадуємо, що Житомирська область має велику кількість інвесторів, які працюють в нашому регіону та сплачують податок до обласного бюджету.

 

Про те, чому керівництво компанії ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» обрали саме Житомир, розповідає фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський: «Для нас, як для інвесторів, найважливішими елементами інвестиційної привабливості є наявність людського ресурсу. В Житомирській області є достатній людський потенціал для того, аби залучити працівників до такого виробництва, як в нас. Є інтелектуальна база, є кадри, які готові працювати».

 

Також Олександр підтвердив, що проходження через Житомир міжнародної траси дає беззаперечні переваги для транспортування продукції.

 

«Підтримка влади – це третій ключовий фактор для нас, як інвесторів. Я дякую владі області та міста за те, що вони прониклися нашої ідеєю. І, як представник інвестора, засвідчую, що підтримка є. Більше того, проблем з контролюючими органами не було. Тому в області є відчуття приємного бізнес-клімату для нових інвесторів», – акцентує фінансовий директор ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна».

 

Сергій Гераймович, заступник генерального директора з комерційної діяльності ТОВ «Грайф Флексіблс Україна», знайомить із специфікою підприємства: «Наше підприємство засноване ще у 1995 році на базі Житомирського заводу хімічного волокна. Проте з 2011 року воно мало новий поштовх у розвитку та ввійшло до корпорації Грайф. Основним профілем підприємства є виробництво високоякісної м’якої упаковки із поліпропілену. Вся продукція виготовляється відповідно до міжнародних стандартів якості. Персонал підприємства нараховує до 400 осіб. Протягом кількох останніх років виробництво розширюється та удосконалюється. Ми залучаємо іноземне обладнання для збільшення обсягів виробництва і відповідно кількості працюючих».

 

«Працювати зараз в Житомирі дуже комфортно. Завдяки місцевій владі створена атмосфера реального діалогу між бізнесом і владою, що дозволяє предметно обговорити проблеми, які виникають», – наголошує Сергій.

 

Про специфіку роботи та умови працевлаштування на підприємствах, про умови відбору компаній, які планують інвестувати у Житомирщину, про важливість створення індустріальних парків в області дивіться у сюжеті.

Версія для друку