Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ЄС надасть Уряду України допомогу для підтримки реформи децентралізації

25 Квітня 2016 • 08:21

Кіл-сть переглядів: 611

Уряд схвалив проект Угоди між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, про фінансування «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку». Це передбачено розпорядженням від 20 квітня 2016 р. № 306-р.

 

Підписати угоду уповноважено Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

 

Це рішення дозволить підписати міжнародну угоду з ЄС та отримати фінансування на загальну суму 97 млн євро (ЄС – 90 млн євро, Німеччина – 6 млн євро, Польща – 1 млн євро). Допомога буде спрямована для зміцнення спроможності центральних та місцевих органів виконавчої влади для реалізації регіональної політики та реформ децентралізації, а також для покращення якості надання адміністративних послуг на місцевому рівні.

 

Реалізація Угоди буде здійснюватись шляхом впровадження двох компонентів.

 

Компонент 1: Зміцнення потенціалу для реалізації реформ децентралізації та регіональної політики, який реалізуватиметься Німецьким товариством з міжнародного співробітництва (GIZ) на загальну суму 65 млн євро.

 

Зокрема, передбачається: навчання для місцевої влади на всіх рівнях;  проведення тематичних консультацій щодо питань, пов’язаних з регіональним/місцевим економічним розвитком, інвестиціями, надання послуг у відповідних сферах; навчання з етики та сумлінності влади всіх рівнів з метою підвищення інституційної спроможності державних службовців; навчання з управління проектним циклом; підтримка консультаційного діалогу з громадянами та іншими зацікавленими сторонами, тощо.

 

Компонент 2: Створення ефективних Центрів надання адміністративних послуг та підвищення обізнаності громадян про місцеве самоврядування, який реалізуватиметься Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (SIDA) на загальну суму 30,5 млн євро.

 

Зокрема, передбачаються роботи з реконструкції центрів та закупівля обладнання; навчання персоналу; проведення інформаційних кампаній щодо діяльності місцевих органів влади.

Версія для друку