Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівник області оглянув, як проходять навчання з ліквідації лісових пожеж. ФОТОРЕПОРТАЖ

28 Квітня 2016 • 12:05

Кіл-сть переглядів: 893

Сьогодні, 28 квітня, на базі державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» відбулися спільні комплексні тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісових пожеж. Захід відбувся за участі голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського, начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського, першого заступника начальника управління ДСНС України в Житомирській області Василя Кучина, директорів лісогосподарських підприємств, головних лісничих державного агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс».

 

«Минулий рік у нашій області видався надзвичайно складним з точки зору кількості виникнення пожеж та їх наслідків. У 2015 році у природних екосистемах зареєстровано 1046 пожеж, що у 5 разів більше, як у 2014-му. Дякую усім службам, які взяли участь у їх ліквідації та не допустили виникнення в області надзвичайних ситуацій, – зазначив керівник області. – Основне завдання в разі виникнення пожеж – працювати спільно: лісівникам, рятувальникам, органам місцевої влади».

 

Перед навчаннями була проведена нарада, на якій визначено стан готовності лісогосподарських підприємств, підрозділів Управління ДСНС України в області, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до ліквідації лісових пожеж та пожеж в екосистемах.

 

Під час практичних навчань особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС спільно з лісниками були відпрацьовані спільні дії у разі виникнення великої лісової пожежі.

Версія для друку